Excursies

Elk jaar worden er voor de leden talrijke uitstappen ingericht naar vindplaatsen in binnen- en buitenland.

Op de website en in het tijdschrift en de nieuwsbrief wordt telkens de nodige info en contacten beschreven.

Ook meerdaagse reizen met gemeenschappelijk vervoer of met eigen wagens staan op het programma.

Zo waren er de laatste jaren uitstappen naar Duitsland (Eifel, Zwarte woud, Idar-Oberstein), Frankrijk (Cap Blanc Nez), Spanje, Polen, Myanmar, Egypte.

Speciaal voor de edelsteenliefhebbers is er tweemaal per jaar (mei en september) een studiebijeenkomst te Idar-Oberstein in het instituut van het Deutsche Gemmologische Gesellschaft.
Uitrusting voor kaptochten.
In de bibliotheek kan men een database raadplegen met alle gegevens van Belgische vindplaatsen.

Voorwaarden voor deelname aan de ACAM-zoektochten.

Uitrusting voor kaptochten,
beschikbaar in PDF-formaat.


Illegaal bezoek aan een steengroeve nefast

Daarom heeft de Raad van Aardwetenschappen (RAW) hiervoor een oplossing uitgewerkt.

Bij groepsbezoeken, georganiseerd door de clubs onder RAW, moeten de deelnemers verplicht een geel fluovestje dragen met het logo van de vereniging.

Vooreerst is dit een goede oplossing betreffende de zichtbaarheid en veiligheid. Deze vestjes blijven eigendom van de vereniging en zullen op het afgesproken uur bij het einde van de kaptocht terug aan de verantwoordelijke van die dag worden gegeven.

Deze manier van werken zal bij de groeve-uitbaters tegelijk een goede indruk geven en zal hopelijk de cowboys uit de ontginningen weren en misschien terug meer uitbaters het vertrouwen geven aan verenigingen die het goed menen.

Het is mede door deze cowboys en hun manier van werken, illegaal betreden, geen toelating vragen, geen veiligheidsvoorzieningen, dat veel eigenaars gewoon weigeren om nog iemand toe te laten.

Academie voor Mineralogie